Perfektný WL balance ako väzenie

Navonok to vyzeralo výborne

Zažil som si obdobie, keď som mal byť podľa všetkých vonkajších faktorov spokojný, ale vnútorne to bolo práve naopak. Cítil som sa nespokojný a uväznený. A bolo to ešte horšie, lebo ma nikto v tejto situácii nedržal. Vytvoril som si ju sám a ochotne.

Pracoval som cca 6 hodín denne ako som si to vysníval. Uživil som v takom režime rodinu s malými deťmi. Staral som sa o dom, záhradu, venoval som sa vo voľnom čase svojim záľubám a mal som dosť času na deti a manželku. Bol som veľmi efektívny a bol som hrdý na to ako som si to zariadil.

Proste som si v hlave vykonštruoval ako chcem žiť a išiel som za tým. Popritom som si ani nevšimol, že vlastne žijem len v budúcnosti. Že väčšinou už chcem rýchlo dokončiť jednu vec a ísť robiť ďalšiu. Skoro všetko som bral ako povinnosť.

Životná rovnováha sa mi stala cieľom, namiesto toho aby bola prostriedkom.

V tom období ma už ani vtedajšie povolanie moc nebavilo a neposkytovalo mi vnútorné naplnenie.

Postupne som sa dostal do štádia, keď som pociťoval chronickú únavu a začal som si čoraz viacej uvedomovať, že vlastne takto žiť nechcem. Že niečo nie je v poriadku.

Ale som vďačný, že sa mi to stalo, lebo ma to „prinútilo“ zaoberať sa svojim životom INAK. Presunúť pozornosť z vonkajších faktorov kvality žitia na vnútorné. Na to čo ma robí naozaj šťastným a dáva mi zmysel.

Aj vďaka tomu som zistil čo ma naozaj napĺňa a zariadil som si život novým spôsobom. To, že som sa naučil byť efektívny a vytvoriť si WL balance mi je užitočné aj teraz, keď už to je len prostriedok k tomu, čo je naozaj dôležité.

A lekcie z toho obdobia sú mi veľmi užitočné aj pri práci s klientmi v rámci koučingu a individuálnych programov. Dokážem na svojom „radare“ zachytiť aj to, čo by bez tejto skúsenosti nešlo.

Ak máte chuť sa na záver zamyslieť:

❓ V ktorej oblasti sa cítim uväznený? Čo predstavuje prvú mrežu, ktorú by som chcel prepíliť?

Potrebujete si vybudovať Work/Life balance, ktorý Vám prinesie spokojnosť, posunúť sa v živote alebo v práci ďalej, nakopnúť sa v k dôležitému cieľu? Pomáham aj v týchto témach klientom pomocou koučingu alebo individuálnych programov?

Tu sa môžete objednať na 30-minútovú bezplatnú konzultáciu, kde sa môžeme porozprávať ako by som Vám vedel prostredníctvom koučingu pomôcť, či sa to hodí na Vašu situáciu a môžte sa bližšie zistiť o čom to koučing vlastne je a ako to prebieha alebo sa môžete priamo objednať na koučing.

Comments (0)
Add Comment